Min yrkesresa inom bilindustrin började med en omfattande vuxenutbildning via Lernia mellan åren 2006 och 2007. Under denna utbildningsperiod fick jag möjlighet att praktisera på Stjärncenter, där jag snabbt utvecklade en djup förståelse för diagnosteknik och avancerad bilteknik. Praktiken gav mig inte bara värdefull erfarenhet utan också en tydlig inblick i hur bilverkstäder fungerar på daglig basis.

Efter att ha avslutat utbildningen och erhållit mina certifikat, blev jag anställd på Stjärncenter som diagnostekniker. Under mina elva år där, från 2007 till 2018, fördjupade jag mina kunskaper inom fordonsdiagnostik och reparation. Jag arbetade med ett brett spektrum av bilmodeller och problem, vilket gav mig en gedigen erfarenhet och en stark teknisk kompetens. Min tid på Stjärncenter präglades av en ständig strävan efter att förbättra mina färdigheter och hålla mig uppdaterad med den senaste tekniken inom fordonsindustrin.

Efter min tid på Stjärncenter kände jag att det var dags för en ny utmaning och tog därför en tjänst som servicerådgivare hos Möller Bil i Köping. Mellan 2018 och 2021 arbetade jag där med att ge kunderna förstklassig service och rådgivning. Min roll innefattade att hantera kundrelationer, koordinera servicearbeten och säkerställa att varje kund fick den hjälp de behövde. Denna period gav mig värdefulla insikter i kundservice och hur man bygger långvariga relationer med kunderna.

År 2021 tog jag nästa steg i min karriär och började arbeta som tekniker hos Perssons Bilelektriska. Under mina två år där, fram till 2023, fördjupade jag mina kunskaper inom bilelektronik och specialiserade mig på avancerade elektriska system och kodningar. Denna erfarenhet gjorde mig ännu mer mångsidig och tekniskt kunnig, vilket förberedda mig väl för framtida utmaningar.

I början av 2024 tog jag det avgörande steget att starta min egen verkstad, MBilverkstad. Ursprungligen belägen på Erikslund, började verksamheten med ett fokus på att erbjuda högkvalitativ service och reparationer för alla typer av fordon. Kort därefter flyttade jag verksamheten till Stjärncenters gamla lokaler, i samband med ett strategiskt samarbete med Wheel Evolution, som äger lokalen. Detta partnerskap markerar en ny och spännande fas i min karriär.

Genom att återvända till en plats som har så stor betydelse för min yrkesmässiga utveckling, känns det som att cirkeln är sluten. Samarbetet med Wheel Evolution har gett oss möjlighet att erbjuda ännu bättre service och tillgång till de senaste teknologiska lösningarna inom bilindustrin. Jag ser fram emot att fortsätta utveckla MBilverkstad och att växa tillsammans med våra kunder, samtidigt som vi ständigt strävar efter att överträffa deras förväntningar. Mitt mål är att skapa en verkstad som inte bara löser problem utan också bygger långvariga relationer baserade på förtroende och kvalitet.

Mathias Söderback
Diagnostekniker / Ägare
Ägare utav MBilverkstad